Kombinacija jabuke i šargarepe je hrana sa kojom počinje ishrana beba, nežnog je ukusa i veoma hranljiva

Rubi nektar od jabuke i šargarepe nastaje pasiranjem (blendiranjem) kuvanog voća. Svaki litar soka sadrži oko 400 grama svežih jabuka i oko 300 grama sveže šargarepe, uzgojene u podneblju Stare planine.

Svežinu sokova čuvamo pasterizacijom, pa u Rubi sokovima nema konzervansa, aditiva, niti veštačkih boja.

Svaka čaša Rubi soka čuva sve nutritivne vrednosti svežih plodova:

Šargarepa je retko povrće koje je zdravije u kuvanom nego u svežem stanju, jer na taj način sačuva 40% beta karotena.

Sok od šargarepe je prava riznica vitamina i minerala, pa ga često ljudi konzumiraju iz preventivnih razloga. Sadrži: kalijum, kalcijum, kobalt, jod, cink, hlor, magnezijum, fosfor, natrijum, sumpor, bakar, gvožđe, pektin, vitamin i provitamin A, vitamin B kompleksa (B1, B2, B3, B5, B6), vitamin C, vitamin E, vitamin K, beta karoten, eterična ulja, folnu kiselinu i biotin.

Sok od jabuke je veoma bogat vitaminom A, vitaminima B kompleksa, natrijumom, gvožđem, kalcijumom, kalijumom, cinkom, fosforom, magnezijumom, manganom, eteričnim uljima, antioksidansima, pektinima, organskim kiselinama, biljnim vlaknima, biljnim mastima, biljnim proteinima i biljnim ugljenim hidratima.

  • izbacuje suvišnu tečnost iz organizma
  • štiti od kardiovaskularnih bolesti;
  • normalizuje telesnu težinu;
  • efikasan je u borbi protiv starenja;

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

No products in the basket.